İçeriğe atla
Üyelik kaydınızı yaparak son yazılan içeriklerden haberdar olun! ×

Tasarım

  • makale
    17
  • yorum
    0
  • görüntüleme
    15.900

Figma


Doğuhan ELMA

60 görünüm

Figma'yı Keşfetme ve Diğer Araçlardan Geçiş
İster tasarım alanında ilk adımlarınızı atıyor olun, ister bu alanda deneyim sahibi olun, seçtiğiniz araç tasarım sürecinizi ve yaratıcı ifadenizi önemli ölçüde etkiler. Mesele sadece profesyonel kullanım için tüm işlevleri bilmek değil; aynı zamanda aracın felsefesine uyum sağlamak, sunduğu faydaların farkına varmak ve bir profesyonel olarak gelişiminizi desteklediğinden emin olmaktır. İşte Figma burada parlıyor. Figma'nın öne çıkan bir özelliği, gerçek zamanlı işbirliğine olanak tanıyan ve tasarımcılar arasında sorunsuz bir iş akışını teşvik eden çok oyunculu işlevselliğidir. Diğer özelliklerinin yanı sıra bu özelliği, tasarım araçlarının rekabetçi ortamında onu diğerlerinden ayırıyor ve tasarım topluluğunun doğasında var olan profesyonel gelişim ve işbirlikçi ruhla iyi bir uyum sağlıyor.

Figma, sürekli olarak yeni özellikler ve geliştirmeler sunan mevcut en gelişmiş tasarım araçlarından biridir. Bu ilerleme taahhüdü Figma'yı bir araçtan daha fazlasına dönüştürdü - çok sayıda tasarımcı için vazgeçilmez bir yardımcı. Bu bölümde, Figma'nın sürekli olarak sınırları zorlamayı nasıl başardığını ve neden tasarım topluluğundaki birçok kişi için favori araç haline geldiğini öğreneceksiniz.

Figma herkese açıktır ve birçok yönden çok esnektir, kişiselleştirilmiş kullanıma ve çeşitli tasarım ihtiyaçlarına uyarlanabilirliğe izin verir. Tasarıma yeni başlayanlar için mükemmel olan ve büyük sınırlamalar içermeyen ücretsiz bir plan da dahil olmak üzere çeşitli planlar sunar. Figma'nın her biri kendine özgü avantajlara sahip web ve masaüstü uygulamaları da vardır. 

Bundan sonra, Figma'nın size nasıl bir karşılama ekranı sunduğuna bakacağız; burada tüm düğmeleri, araç çubuklarını ve taslaklar, ekipler, projeler ve Topluluk gibi alanları keşfedeceksiniz. İlk başta bunaltıcı görünebilir, ancak endişelenmeyin; tüm konuları adım adım gözden geçireceğiz. Böylece, bu bölümün sonunda Figma'yı uygulamaya başlamaya hazır olacaksınız!

Figma nedir?
Tasarım camiasında çok yönlülüğüyle bilinen güçlü bir gerçek zamanlı işbirliği aracı olan Figma'yı daha önce duymuş olabilirsiniz. Bu araçta yeniyseniz, Figma'nın ne olduğunu ve kullanmadan önce bilmeniz gerekenleri öğrenmeye hazır olun.

Figma'nın en dikkat çekici avantajlarından biri erişilebilirliğinde yatıyor. Başlangıç planı ile aracın özelliklerinin çoğunu herhangi bir maliyete katlanmadan kullanabilirsiniz; tek yapmanız gereken figma.com adresine gitmek ve kişisel bir hesap oluşturmak.

Figma masaüstü uygulamasını bilgisayarınıza indirebilirsiniz, ancak modern bir web tarayıcısında da aynı şekilde çalışır ve herhangi bir işletim sisteminde kullanmanıza izin verir: Windows, Mac, Linux ve hatta ChromeOS. Figma bulut tabanlı olduğundan, otomatik kaydedilen değişiklikleri dosyanızda tutmak için internete bağlı olmanız gerekir. Ancak, internet bağlantınızı kaybederseniz ve çalışmaya devam ederseniz, Figma her düzenlemeyi yerel önbelleğinizde saklayacaktır. Böylece, tekrar çevrimiçi olduğunuzda, dosyanızdaki tüm değişiklikler hemen senkronize edilecektir.

 

Neden Figma?
Şu anda piyasada her türlü yaratıcı zorluğu çözmek için kullanılabilecek birçok tasarım uygulaması var, ancak Figma kesinlikle şu anda en popüler olanı. Bunun için birçok iyi neden var. Şimdi bunlardan bazıları hakkında konuşalım:

İlk olarak Figma, tasarımcıların ve diğer ekip arkadaşlarının gerçek zamanlı olarak eş zamanlı çalışmasına olanak tanıyarak işbirliğine dayalı iş akışını yepyeni bir seviyeye taşıyor. Bu güçlü özellik Figma'yı diğer araçlar arasında öne çıkarıyor çünkü sadece tasarım işini değil, ekip işbirliği sürecinin kendisini de geliştiriyor. “İşbirliği zordur. Biz bunu kolaylaştırıyoruz” Figma'nın temel ilkelerinden biridir.

İkinci olarak Figma, hepsi bir arada bir çözüm sunmak için tüm tasarım araçlarını bir araya getirmeyi başarmıştır. Figma, beyin fırtınası ve wireframing'den prototip oluşturma ve varlıkları paylaşmaya kadar karmaşık bir arayüz oluşturmak için ihtiyacınız olan hemen hemen her şeyi kapsıyor. Buna ek olarak Figma, bir ürün oluşturmanın tasarım tarafının ötesine geçerek geliştiricilerin kullanması için CSS, iOS ve Android kodu üretir.


Son olarak, Figma sadece bir tasarım uygulaması değil, aynı zamanda fikir ve çözümlerin paylaşıldığı bir topluluk platformudur. Dünyanın dört bir yanından tasarımcılar Figma'yı yalnızca arayüzler için değil, aynı zamanda vektör çizimleri, dijital medya için grafik tasarım ve ekip oluşturma etkinlikleri oluşturmak için de kullanıyor. Figma'da masa oyunları bile oynayabilirsiniz; ne kadar çılgınca değil mi?! Evet, Figma Topluluğu size tonlarca yaratıcı tasarım projesiyle kesinlikle ilham verebilir, ancak diğer topluluk üyeleri tarafından oluşturulan eklentiler ve widget'lar sağlayarak iş akışınızı basitleştirmenize de yardımcı olabilir. Hatta kendi kaynaklarınızı geliştirebilir ve bunları başkalarıyla paylaşabilirsiniz!
Artık Figma'nın etkili ve verimli bir iş akışına bağlı kalmak isteyen tasarımcılar için neden harika bir araç olduğunu anlayabilirsiniz. Ancak ne Figma'nın ne de diğer araçların sizi sihirli bir şekilde iyi bir tasarımcıya dönüştürmeyeceğini unutmayın. Bir araçta ustalaşmak tasarımın bir parçası değildir, ancak size araştırma ve UX problem çözmeye yeniden yatırım yapabileceğiniz zaman kazandırabilir.

 

0 Yorum


Önerilen Yorumlar

Görüntülenecek yorum yok.

Misafir
Yorum ekle...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Bunun yerine düz metin olarak yapıştır

  Yalnızca 75 emojiye izin verilir.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömüldü.   Bunun yerine bağlantı olarak görüntüle

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   Görüntüleri doğrudan yapıştıramazsınız. URL'den resim yükleyin veya ekleyin.

×
×
  • Create New...